مراقبت های ویژه نوزادان نارس

 مراقبت های ویژه نوزادان نارس

مراقبت های ویژه:

نوزادان بیمار یا نارس

مراقبت از نوزادان نارس در بیمارستان

مراقبت های ویژه برای نوزادان گاهی در بخش معمولی پس از زایمان و گاهی در یک ناحیه تخصصی نوزادان انجام می شود.

داشتن یک نوزاد در مراقبت از نوزادان می تواند نگران کننده باشد،

همه بیمارستان ها خدمات تخصصی نوزادان را ارائه نمی دهند، بنابراین نوزاد شما ممکن است در صورت نیاز به مراقبت ویژه به بیمارستان دیگری منتقل شود.

نوزادان نارس
نوزادان نارس

مطالب بیشتر در بخش زایمان و بخش نوزادان در وبسایت بزرگ و آموزشی ترفندا.

چرا نوزادان به مراقبت ویژه نیاز دارند

نوزاد شما ممکن است به دلایلی در مراقبت های نوزادی بستری شود، از جمله زمانی که:

  • زود به  دنیا می آیند (نارس)
  • بسیار کوچک هستند و وزن کم هنگام تولد دارند
  • عفونت داشته باشد
  • زردی دارند
  • زایمان خیلی سختی داشته باشید

کودک خود را لمس کرده و در آغوش بگیرید

بخش مراقبت ویژه نوزاد ممکن است در ابتدا عجیب و گیج کننده به نظر برسد، به خصوص اگر کودک شما در انکوباتور یا دستگاه تنفس قرار دارد. همچنین ممکن است لوله ها و سیم هایی به صورت و بدن آنها متصل باشد.

از پرستار بخواهید توضیح دهد که هر چیز برای چیست و به شما نشان دهد که چگونه می توانید در مراقبت از کودک خود مشارکت داشته باشید. ممکن است بتوانید پوشک کودکتان را عوض کنید، او را بشویید و لباس او را عوض کنید.

مطالب بیشتر در بخش زایمان و بخش نوزادان در وبسایت بزرگ و آموزشی ترفندا.

هنگامی که نوزاد شما ثابت شد، می توانید آنها را در آغوش بگیرید. پرستاران می توانند به شما کمک کنند تا کودک خود را از انکوباتور بیرون بیاورید و نحوه تماس پوست به پوست را به شما نشان دهند.

نوزاد شما از تماس فیزیکی با شما سود زیادی خواهد برد. می توانید با کودک خود نیز صحبت کنید – این می تواند به هر دوی شما کمک کند.

قبل از دست زدن به نوزاد باید دست های خود را با دقت بشویید و کاملا خشک کنید.

نوزادان نارس
نوزادان نارس

تغذیه کردن

برای شروع، ممکن است نوزاد شما خیلی کوچک یا خیلی بیمار باشد که بتواند خودش را تغذیه کند. شما می توانید مقداری از شیر خود را بدوشید که می تواند از طریق لوله به نوزادتان داده شود.

یک لوله ظریف از طریق بینی یا دهان آنها به معده منتقل می شود. این لوله به آنها آسیب نمی رساند.

با یک ماما در بیمارستان در مورد نحوه دوشیدن شیر مادر برای کودک خود صحبت کنید. ممکن است بیمارستان پمپ‌های پستان داشته باشد که می‌توانید از آنها استفاده کنید.

شیر شما فواید خاصی دارد، به خصوص اگر کودک شما بیمار یا نارس باشد، زیرا غنی شده با پروتئین ها (مانند آنتی بادی ها)، چربی ها و مواد معدنی است.

وقتی به خانه می روید، می توانید شیر بدوشید تا پرستاران در زمانی که شما دور هستید به او بدهند. نیازی به نگرانی در مورد مقدار شیری که تولید می کنید وجود ندارد – هر ذره به کودک شما کمک می کند.

مطالب بیشتر در بخش زایمان و بخش نوزادان در وبسایت بزرگ و آموزشی ترفندا.

دستگاه های انکوباتور

نوزادانی که بسیار کوچک هستند به جای تختخواب در انکوباتور شیر داده می شوند تا آنها را گرم نگه دارند. هنوز هم می توانید با کودک خود تماس زیادی داشته باشید.

برخی از دستگاه ها دارای قسمت بالایی هستند، اما اگر دستگاه کودک شما اینگونه نیست، می توانید دست های خود را از سوراخ های کناری دستگاه وارد کرده و آنها را لمس کنید.

نوزادان تازه متولد شده مبتلا به زردی

زردی در نوزادان  شایع است زیرا کبد آنها به طور کامل رشد نکرده است. زردی پوست و سفیدی چشم آنها را کمی زرد می کند.

نوزادان مبتلا به زردی شدید ممکن است با نور درمانی (فوتوتراپی) درمان شوند. لباس نوزاد را در می آورند و در زیر نور بسیار روشن قرار می دهند، معمولاً با پدهای نرم چشم یا جعبه مخصوصی روی سرش برای محافظت از چشمانش.

نور مخصوص به تجزیه ماده شیمیایی که باعث زردی می شود کمک می کند. ممکن است کودک شما در بخش پس از زایمان در کنار تخت شما فتوتراپی انجام دهد تا مجبور نباشید از هم جدا شوید.

درمان نور ممکن است برای چند روز ادامه یابد، با وقفه برای تغذیه، قبل از اینکه زردی برطرف شود. گاهی اوقات، اگر زردی بدتر شود، ممکن است کودک شما نیاز به تزریق خون داشته باشد. این رایج نیست.

مطالب بیشتر در بخش زایمان و بخش نوزادان در وبسایت بزرگ و آموزشی ترفندا.

برخی از نوزادان به دلیل بیماری کبدی دچار زردی هستند و نیاز به درمان متفاوتی دارند. قبل از شروع فتوتراپی یک آزمایش خون برای بررسی بیماری کبد انجام می شود.

نوزادان نارس
نوزادان نارس

نوزادان مبتلا به زردی بعد از 2 هفته

بسیاری از نوزادان تا 2 هفته پس از تولد یا 3 هفته در نوزادان نارس دچار زردی می شوند.

در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند شایع تر است و هیچ ضرری ندارد. دلیلی برای قطع شیردهی نیست.

اگر نوزادتان بعد از 2 هفته هنوز زردی دارد، به خصوص اگر مدفوع او سفید گچی باشد، مهم است که در عرض یک یا 2 روز به پزشک خود مراجعه کنید. این می تواند نشان دهنده یک مشکل کبدی باشد.

آزمایش خون بین زردی که خود به خود از بین می رود یا زردی که ممکن است نیاز به درمان فوری داشته باشد، تمایز قائل می شود.

مطالب بیشتر در بخش زایمان و بخش نوزادان در وبسایت بزرگ و آموزشی ترفندا.

نگرانی ها و توضیحات

کارکنان بیمارستان باید توضیح دهند که چه نوع درمان به نوزاد شما داده می شود و چرا. اگر به شما نگفتند از آنها بپرسید.

مهم است که بفهمید چه اتفاقی در حال رخ دادن است تا بتوانید با هم کار کنید تا مطمئن شوید که کودک شما بهترین مراقبت ممکن را دریافت می کند.

برخی از درمان ها برای ادامه به رضایت شما نیاز دارند و پزشکان در این مورد با شما صحبت خواهند کرد.

اگر کودک شما نیاز به مراقبت ویژه دارد، طبیعی است که احساس اضطراب کنید. در مورد هر گونه ترس یا نگرانی با کارکنان بیمارستان صحبت کنید. بیمارستان ها اغلب خدمات مشاوره یا پشتیبانی خود را دارند و تعدادی از خیریه ها خدمات پشتیبانی و مشاوره را اجرا می کنند.

مشاور متخصص نوزادان یا متخصص اطفال باید ترتیب ملاقات با شما را بدهد، اما در صورت تمایل می توانید در هر زمانی که خواستید وقت ملاقات بخواهید.

مطالب بیشتر در بخش زایمان و بخش نوزادان در وبسایت بزرگ و آموزشی ترفندا.

نرگس

نرجس دغلاوی هستم یه دختر بهاری متولد ٧٨ به شدت عاشق هنر و یادگیری موضوعات جدید هستم،مدرک کارشناسی تکنولوژی طراحی لباس و دوخت دارم و در زمینه های هنری یه ذهن خلاق دارم تمام سعیم این هست که بتونم اطلاعات جالب و مورد نیاز کاربران رو جمع آوری و ارائه بدم

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.